Home   Hírek   Zöld Óvodák lettünk

Zöld Óvodák lettünk

Intézményünk sikeresen pályázott első alkalommal az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár “Zöld Óvoda” cím elnyerésére kiírt pályázatán.

Óvodánk sikere annak elismerése, hogy a pedagógiai programunkban központi helyet foglal el a környezeti nevelés és annak megvalósítása során a mindennapjainkat a környezettudatosság, a fenntarthatóságra nevelés és a “zöld szemlélet” hatja át.

A “Zöld Óvoda” program célja, hogy előmozdítsa az óvodákban folyó fenntarthatóságra nevelés szellemében történő nevelőmunka megvalósítását és fejlesztését, valamint az óvodás gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának, magatartásának megalapozását, formálását.

Földünk szennyezettsége és környezeti állapota napjaink aktuális problémája. Mindez az óvodában is szükségessé teszi a környezetért felelős életvitel, illetve a környezettudatos magatartás kialakítását. Fontos feladatunk, hogy óvjuk, védjük, szépítsük életterünket. Ezért a Mákszem Óvodába járó gyermekeket tudatosan úgy neveljük, hogy eszükkel értsék, szívükkel érezzék ennek fontosságát. Nevelőmunkánkban törekszünk arra, hogy gyermekeinkben kialakuljon a szép, tiszta környezet iránti igény és a környezeti problémák iránti érzékenység. Építünk nyitottságukra és fogékonyságukra, hogy a természet szeretete maradandó értékként beépüljön személyiségükbe.

A cím elnyerése visszaigazolása annak, hogy óvodánk évekre visszamenőleg magas szinten teljesítette a Zöld Óvoda Kritériumrendszerben foglalt tartalmakat. Nevelőtestületünk elkötelezett abban a tekintetben, hogy a Kritériumrendszer feltételeinek a jövőben is képes legyen megfelelni és annak szellemében végezze az óvodánkba járó gyermekek nevelését.