Home   Óvodakertünk

Óvodakertünk

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület “Madarász ovi” programjához csatlakozva óvodánk madárbarát kertet és tanösvényt alakított ki, ahol elegendő táplálék, valamint biztos a búvó és fészkelő hely található. Az odúhoz a fiókáit etetni érkező, vagy a madáritatóban fürdő madarak megfigyelése mindig különleges élményt jelent a gyerekeknek.

Az óvoda előkertjében kialakított tanösvény két nagyméretű táblája bemutatja a Madárbarát kert programot, valamint a ház és kert környezetének leggyakoribb madárfajait, életmódjukat és védelmük eszközeit.

Rovarhotelünk kedvező körülményeket teremt a kert számára hasznos rovaroknak. A változatos anyagokból kialakított belső szerkezetének köszönhetően többféle rovar is meg tud telepedni a “hotelben” és így a gyermekeknek lehetőségük van megfigyelni őket.

Az óvodakertünk bővítését az Agrárminisztérium támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány szakmai lebonyolításával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program, Iskolakert Alapozó Alprogram III. üteme tette lehetővé 2020-ban, a szükséges eszközök biztosításával és szakmai segítségnyújtással.

A program célja óvodakertek létrehozása, amely lehetőséget nyújt egy olyan tanítási-tanulási folyamat megszervezésére, ahol a gyermekek problémamegoldó gondolkodása, önállósága kooperációs és kommunikációs képessége egyaránt fejlődhet.